Siirtyminen pois Hannu-ajasta

Julistus Radiomafian Ulmanen & Roiha ohjelmassa 1.4.1997

Arvoisat toverit ja toverittaret,

’Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, älkäämme siis olko Hannujakaan.’

On siis tullut aika poistaa nimi ’Hannu’ Suomen nimistöstä. Se kun ei mielestämme sovi miehen nimeksi. Lapselle Hannu voi vielä käydäkin, mutta miehelle nimi on liian nynny. (Nimen vokaalit ovat vaisuja ja konsonantitkin lepsuja. Jopa monissa naisten nimissä on enemmän särmää, kuten esim. Raisassa ja Kirsissä.) Tämä koskee kaikkia Hannuja uskontoon, ihonväriin ja etunimeen katsomatta.

Suurin osa Hannuja on tietenkin itse syyttömiä nimeensä, joten heille suotakoon mahdollisuus muutokseen: Ojentakaamme heille avustava kätemme yhtenäisenä kansakuntana.

Kansalaisia pyydetään huomioimaan seuraavat ohjeet:

*Lauantaina 19.4.1997 Hannu nimellä varustetut henkilöt kokoontukoot kotiseutunsa väestönsuojalle ennen kello 21.00. Mukaan otettakoon passi, tyyny, kello ja näkkileipäpaketti. Sormi otetaan pois suusta jo kello 20.50.

Väestönsuojan lähettyviltä etsitään sopiva makuupaikka. Passi laitetaan tyynyn alle ja kello näkkäripaketin päälle. Seuraavana aamuna herätään toiveikkaina ja tarkistetaan passit. Mikäli kaikki sujuu hyvin, niin Hannu-nimi pyyhkiytyy yön aikana passista. Korvaavaksi nimeksi tulee todennäköisesti Ljudmila; -se on kaunis suomalainen nimi.

*Muita kansalaisia kehoitetaan saapumaan samaisena iltana kello 21.00 Helsingin Semifinal-klubin Hannu-Rock tapahtumaan. Tuossa valtakunnallisessa tapahtumassa kellot siirretään virallisesti pois Hannu-ajasta. Festivaalilla esiintyvät Mjölk, Relander, Erwin Bone Trauma ja Mr Guudmjuusik.

*Kotiinsa jääviä kehoitetaan suhtautumaan tilanteeseen arvokkaalla juhlavuudella. Ikkunoilla voi polttaa kynttilöitä ja pettuleipää.

Kansaamme tervehtien: Toistaiseksi nimeämätön kansalaisjärjestö

(’Ich bin ein Berliner. Ich bin nicht ein Hannu.’)

 

 

Takaisin sivulle Sontaa>>

Ehdotus Jugoslavian uudeksi kansallislauluksi>>